13 tips bij griep en verkoudheid

Waarom 13 tips bij griep en verkoudheid?  

De wintertijd is een prachtige tijd: ijsblauwe luchten, ijs op de sloten, rijp aan de bomen, sneeuw.

Auto's met lichten aan in dichte mist. Een bakje hakhoning eucalyptus in je auto helpt bij neusverkoudheid.
Tenminste zo zou het kunnen zijn. Maar januari 2018 is helaas begonnen met grijze luchten, regen en mist. Hoewel vandaag even het zonnetje schijnt is dit van korte duur heb ik begrepen.

Oja, en met veel griep.
Zo hier en daar om me heen vallen mensen bij bosjes neer. Waarom het nog niet in ons huis is ingedrongen weet ik niet, maar ik wil het graag zo houden.

Ook de tijd voor mensen om massaal aan de hakhoning eucalyptus of aan de hakhoning  tijm te gaan. Met een beetje verkoudheid of een grieperig gevoel hoef je bij de huisarts niet aan te komen.
Dan maar wat zelf dokteren. En er zijn huismiddeltjes genoeg.

Daarom dacht ik om maar eens een lijstje te maken met de dingen die ik zo weet om er snel weer bovenop te komen. Wanneer jij ook nog iets weet, laat het dan in een reactie achter.

Voor neus verkoudheid en hoesten:

 1. Hakhoning eucalyptus, regelmatig een stukje snoepen, de eucalyptus maakt je neus weer open. En uiteraard werkt honing verzachtend voor de keel.
  Je kunt het ook in de thee doen, of er mee stomen.
 2. Een halve ui naast je bed maakt je vrijer ademen. Ik heb wel eens gezien dat de ui snel zwart werd. Men zegt dat het de bacteriën van de verkoudheid op neemt en daardoor zwart kleurt.
 3. Bij een schrale neus van het vele snuiten, smeer je een goede vette lippen balsem hierop. Worden je neusvleugels weer zo zacht als een babyhuidje.
 4. Stomen met Salie of kamille: beiden zijn ontstekingsremmend

Voor keelpijn

 1. Hakhoning tijm helpt goed bij keelpijn, zoek kleine stukjes uit of snij grotere stukken klein. Je kunt dan wat vaker een stukje nemen. Ook geschikt om in de thee te doen. Tijm zit vaak in hoestdrankjes, en honing is sowieso verzachtend.
 2. Blaartjes in de mond: spoelen met kamille thee en/of salie thee (salie is overigens ook goed voor overgangsklachten, maar dat is een ander hoofdstuk)
 3. Gorgel met zout water wanneer je keelpijn hebt. Enkele malen per dag. Overal waar té voor staat is natuurlijk ook niet goed. Het zout pakt de bacteriën aan.
 4. Thee met honing: altijd goed natuurlijk. Kopje thee met half opgeloste honinglolly. Een heerlijk drankje dat goed is voor de keel. Erbij liggen nog meer lolly's, en tijm en eucalyptus hakhoning.

Algehele lamlendigheid:

 1. ’s avonds voor het naar bed gaan: hot whiskey. Breng 1 deel water met een kruidnagel aan de kook. Voeg een theelepel honing toe. Voeg daarna 1 deel whiskey toe en verwarm heel kort mee. Pas op: Niet te lang, want dan verdampt de alcohol. Het mengsel moet goed heet zijn, maar laat de whiskey niet meer koken. Hier ga je goed van zweten en voel je je de volgende dag een stuk beter.
 2. Verse kippensoep, werkt versterkend. Dit staat al eeuwen bekend als een versterkend middel bij griep en lage weerstand.

Maagklachten of misselijkheid:

 1. Om de maag te kalmeren drink je kamille thee
 2. Maar ook Venkel en gember zijn goed voor de maag.
 3. Gember of kaneel hakhoning. Gember is goed voor de maag, kaneel is zuiverend. Ik heb zelf regelmatig maagklachten, een stukje gember hakhoning is dan heel fijn.

Hakhoning

Ik begon met hakhoning, omdat wij dit zelf verkopen. Het is een heerlijk en eerlijk product, en de beste criticus ben je zelf, dus toen we dit product een tijdje kenden, ontstond het idee om het zelf te gaan verkopen. Wij hebben hakhoning in veel smaken, wil je eens kijken, klik dan HIER
Na verloop van tijd zijn we hakhoning ook aan gaan bieden aan winkeliers, maar daarover kun je in mijn verhaAfbeelding van doorzichtig plastic bakje op zijn kant, waar de brokken heerlijke hakhoning in eucalyptus smaak uitstromen. Te koop op de website of aan de kraam van Embrace the World.al GROOTHANDEL meer lezen.

Wil je zelf ook hakhoning verkopen dan kan dat. Kijk maar eens onder het tapblad: Groothandel hakhoning.

Over kruiden weet ik niet heel veel. Alleen wat je van je ouders mee krijgt, en van vrienden. Ik vind dat wel jammer, want wanneer je het zelf met natuurlijk middelen kunt oplossen, waarom zou je dan die chemische troep willen?

Een vriendin van mij weet gelukkig wel veel over kruiden, en ze verteld het ook nog eens leuk. Kijk hier maar eens: ELEOFLORA  Je kunt hier van alles krijgen, maar ook informatie. En Eleonora geeft ook allerlei workshops. Erg leuk in huiselijke setting.

Let op: Wij verkopen wij ook Salie, maar deze Salie is niet geschikt om te consumeren. Deze kan alleen gebruikt worden als wierook, om ruimten of personen te zuiveren van negatieve energie bijvoorbeeld. Reinigings middelen

Nou kom maar op met jullie weetjes, huismiddeltjes en oma’s gebruiken. Ben benieuwd.

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • leen bakker
  Beantwoorden

  Hallo, leuk artikel. Ontzettend leuk om te lezen! Groetjes

  • Embrace The World
   Beantwoorden

   Bedankt voor het compliment.

 • R. de Vos
  Beantwoorden

  We hebben een tijdje geleden witte salie bij je gekocht met kooltjes. Met de smeulende salie door een huis gelopen dat al ruim een jaar te koop stond. De eigenaar was verongelukt. Er waren al veel kijkers geweest maar geen kopers. Na de salierondgang was er binnen een week wel een geïnteresseerde kijker en de koop was vlot hierna rond. Kan toeval zijn maar wij houden het op de reinigende werking.

  • Embrace The World
   Beantwoorden

   Hallo mijnheer Vos, Ik kom zelf uit een nuchter gezin. Maar toch kan ik er niet aan ontkomen dat de salie iets doet. Overigens net zoals de Palo Santo. Die vind ik iets vriendelijker ruiken. Ik krijg vaker reacties van mensen die het met positief resultaat hebben gebruikt. Fijn dat het voor u ook geholpen heeft, en bedankt voor de reactie. Groet Ida.

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search