6 manieren voor een steuntje in de rug

6 manieren voor een steuntje in de rug

We krijgen een nieuw product in onze webshop: Mooi mens kaartjes. Om iemand te feliciteren, te laten weten dat je aan hem of haar denkt, om een steuntje in de rug te geven. Mooi mens kaartjes zijn net even meer dan een gewoon kaartje, want er hangt een klein hangertje aan het kaartje. Leuk om te geven en om te krijgen. Want heeft niet iedereen zo af en toe eens een steuntje in de rug nodig?

Kaartje met tekst: Mooi Mens, Een opkikkertje voor jou. Aan het kaartje: bedeltje van een kikkertje. Afbeelding kaartje: een vrolijk kikkertje.

Wanneer je weer eens een onvoldoende hebt gehaald, of je bent ziek. Misschien moet je wel een operatie ondergaan.

Of heb je problemen op je werk door een vervelende collega. Heb je ook het gevoel dat je er alleen voor staat? Dat niemand aandacht voor je heeft? De wereld lijkt te verharden, iedereen leeft in zijn of haar eigen wereldje. De mobiele telefoon draagt daar niet positief aan bij, maar daar ga ik vandaag niets over zeggen. Dat weten we allemaal heus  wel.

Maar denk je er wel eens over na? Voel je jezelf wel eens niet gehoordt? Ben je bereid het goede voorbeeld te geven?

Steek je voelsprieten uit

Natuurlijk hoop ik dat je ‘ja’ zegt op de vorige vraag. Wanneer je denkt, ‘ik verander de wereld toch niet in mijn eentje’ dan veranderd er ook niets voor jou. En dit is nu juist iets waarbij je je eigen kleine omgeving een positieve boost kunt geven. Want wat je zaait zul je oogsten. En ik beloof je dat je er veel voor terug krijgt.

Voor ik je tips geef voor een prettiger leefomgeving wil ik je allereerst aanraden eens om je heen te kijken. Want als je dat grondig doet, zul je merken dat 80% van alle mensen in je naaste omgeving wel iets vervelend in zijn leven heeft. Steek je voelsprieten eens uit.

6 manieren voor een steuntje in de rug

  • Probeer regelmatig eens iets aardigs te zeggen over een ander. Wat zit je haar leuk, mooie jurk. Coole schoenen heb je aan. Of ga een stapje verder: Dat heb je goed gezegd, knap dat je zo voor jezelf opgekomen bent. Begin klein en zie hoe mensen reageren.

 

  • Vraag een ander: Trek je het nog een beetje? Hoor je iemand op het werk of school mopperen over de hoge werkdruk? Of over te hoge verwachtingen? Stap eens op die persoon af en vraag simpel weg; trek je het nog een beetje? Lastig? Zelf doe ik dat meestal op een wat later tijdstip. Wanneer ik even alleen ben met de persoon in kwestie. Dat zorgt voor een intiemere sfeer waardoor de ander vaak makkelijker praat en je hebt ook geen vreemde blikken van andere collega’s. En gegarandeerd dat ze jou terug vragen: hoe gaat het met jou dan?

 

  • Bespreek of er iets te helpen valt. In de meeste gevallen hoef jij niets op te lossen. Wanneer iemand depressief of ziek is kun je daar niets aan veranderen. Je kunt alleen luisteren, af en toe eens een knuffel geven, of een kaartje sturen. En wanneer je wel denkt een oplossing te zien, vraag dan of je mee mag denken naar een oplossing. Zomaar je ideeën rondstrooien terwijl je je zinnen begint met: ‘Weet je wat jij moet doen?’, dat valt negen van de tien keer verkeerd. Maar wanneer de halve klas een onvoldoende heeft, of iedereen op je werk te zwaar belast is, is het misschien wel nodig om met elkaar rond de tafel te gaan zitten en een oplossing te bedenken. Vraagt de leerkracht te veel? Of land zijn/haar manier van lesgeven niet goed bij jullie? Met elkaar sta  je sterker, samen kun je zoiets beter aankaarten. En die hoge werkdruk? Wanneer je collega er zelf moeilijk over praat, misschien kun jij een balletje opgooien bij jullie meerdere? Of misschien kun je elkaar stimulieren in het beter bewaken van je kunnen. Nee zeggen kun je leren, help elkaar daarbij.

 

  • Kaartje met tekst: Mooi Mens, De liefste mama is toevallig wel de mijne. Aan het kaartje bedeltje van een hartje. Grijs planken achtergrond.Doe een oproepje op intranet of het clubblad voor iemand die een steuntje in de rug verdient. Vertel in het kort wat het probleem is en vraag of anderen ook eens een kaartje willen sturen. Misschien voelt het wat opgelegd, maar soms weet je nu eenmaal niet wat iemand moet meemaken. Of had je er even niet aan gedacht. Niets mis mee om even te helpen onthouden.

 

  • Vertel anderen waar je mee zit. Je kent vast wel zo iemand in je omgeving die het nooit vergeet, je een kaartje stuurt met je verjaardag, of je belt hoe het met het ‘onderzoek’ is afgelopen. Zo iemand ben ik helaas niet, ik vergeet dat gegarandeerd. Nu kan ik mezelf daarvoor op de kop zitten, maar beter is om dit aan te geven. ‘Ik ben niet zo handig in onthouden, dus wil je me zeggen wanneer je het onderzoek gehad hebt? Ik ben er echt benieuwd  naar wat de uitslag is.’ Wanneer je wilt dat anderen begrip voor jou hebben, zul je ook aan moeten geven waar je zelf mee zit. Dit geldt ook andersom. Wanneer jij de operatie van een vriend niet onthoudt, verwacht dan niet dat de ander het wel van jou onthoudt. Zeg het gewoon: ‘Hé, ik moet morgen naar het ziekenhuis’. Gegarandeerd dat de ander blij is dat je het zegt.

 

  • Stuur een kaartje. Mocht je het nu wel onthouden hebben, of het is je opgevallen dat iemand in je omgeving het moeilijk heeft, laat hem of haar dan direct weten dat je aan de ander denkt. Bel die persoon eens op of stuur een kaartje. Zo k twam ik natuurlijk op dit verhaal. Omdat we een nieuw product krijgen in onze webshop. Gewone kaartjes hadden we al, maar daar komen nu de Mooi Mens kaartjes bij.

 

Let wel, het sturen van een kaartje is de meest makkelijke manier om aan iemand te denken. Maar misschien ook wel de meest onpersoonlijke manier. Misschien kun je van alles wat doen. Vind je eigen manier van omgaan met elkaar, bovenstaande tips zijn alleen maar mijn gedachten.

Bewustzijn is de beste manier om deze wereld beter leefbaar te maken. Bewust worden van wat je doet is de eerste stap. Elk steuntje in de rug is positief, een stap in de goede richting. Laten we samen dit avontuur aan gaan.

En ik heb het al eerder gezegd: Wat je zaait oogst je, wil je zelf gezien worden? Besteed dan aandacht aan een ander.

Voor Mooi Mens kaartjes klik je HIER

Bijzondere wenskaarten met een booschap vind je HIER

 

Check ook:  Natuurlijke Hakhoning.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Feestelijke foto van een stapel hakhoning met zwevende hartjes. Hiermee wordt de opening van de nieuwe website Natuurlijke Hakhoning gevierd.