Authentiek snoepje veroverd Nederland.

Authentiek snoepje veroverd Nederland.

Vorige week heb ik al aandacht geschonken aan de nieuwe smaken hakhoning in ons assortiment. En met recht, want dit snoepje wint aan populariteit.

Toen we begonnen met de verkoop van Hakhoning kende bijna niemand het nog. Wanneer er dan eens iemand aan de kraam kwam die reageerde met: ‘O kijk, Hakhoning’ dan waren we verbaasd en opgetogen. Tegenwoordig komt die herkenning vaker voor.

En dat is ook terecht. Hakhoning is lekker als snoepje maar het kan ook in de thee gebruikt worden, het lost dan op en u krijgt een heerlijke thee met honing in uw favoriete smaak.

Onze nieuwe smaken hakhoning in bakjes of zakjes leverbaar. Naturel oftewel honingsmaak en cranberry. Bij Embrace the World.

Wat is hakhoning

Hakhoning is een eeuwenoud product. Het recept van de hakhoning die wij verkopen komt van oorsprong uit een abdij in Frankrijk.

De monniken van de abdij “Sainte Marie de Fontfroide”  hielden bijen. Van de honing van deze bijen werd o.a. hakhoning gemaakt, ook wel bekend staand als “Vogezenbrokken”. Het werd in die tijd als hulpmiddel gebruikt bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, keelontsteking en allerlei andere kwalen. En nog steeds zijn deze oude medicijnen zeer waardevol.

Het recept van de hakhoning kwam in 1847 in handen van een familie in België. Door aangetrouwde familie van deze mensen kwam het recept uiteindelijk in Nederland terecht. Niet zo lang geleden kwam het weer boven water. Hakhoning wordt nu kleinschalig geproduceerd in het Noorden van Nederland. Geweldig, want daardoor kan er in Nederland weer hakhoning naar middeleeuws recept gegeten worden.

De honing wordt betrokken van lokale imkers, gebruikte kruiden voor smaak e.d. zijn 100 % natuurlijk.

Hakhoning bevat geen allergenen, conserveermiddelen of andere kunstmatige toevoegingen en is gluten en lactose vrij.

Kortom, redenen genoeg om te genieten van deze ambachtelijk, naar middeleeuws recept gemaakte, lekkernij.  Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor ons assortiment hakhoning.

Wil je meer weten over de diverse smaken? Klik hier voor de smaken en werking van de kruiden.

Ben je retailer? en wil je hakhoning graag in je eigen winkel verkopen? Hier ga je naar de website NatuurlijkeHakhoning.nl

Het blog verhaal: ‘Authentiek snoepje veroverd Nederland’ is ook te lezen op NatuurlijkeHakhoning.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Twee smaken hakhoning op een bult. Cranberry en Naturel, deze smaakt naar honing. Twee nieuwe smaken in het assortiment van Embrace the World