Balansen, hoezo vervelend?

Balansen, hoezo vervelend?

Hoe vaak hoor je niet: We moeten nog balansen (gevolgd door een diepe zucht), Heb jij ook vrij tussen kerst en oud en nieuw? Nee balansen. Iedereen is na oud en nieuw nog even vrij, maar wij moeten extra op komen draven om te balansen.

Wanneer je een eigen zaak hebt, moet je dat ook doen. De boekhouder wil graag weten hoeveel geld aan voorraad we hebben. En tussen kerst en nieuwjaar komen er meestal niet zo veel bestellingen. Dus dat is een prima tijd om de boel te tellen.

Er is natuurlijk een groot verschil wanneer je dat balansen doet voor je baas, of voor jezelf. Omdat je eigen baas bent.

Want als eigenaar ben je toch benieuwd naar hoe je er voor staat.

Dus, de Top 2000 op, verwarming op standje lekker maar niet té. Het huis geurt naar koffie en er is wat lekkers binnen handbereik. Want ja, met al die feestdagen is er altijd wel iets dat overgebleven is.

Alle kisten worden de kamer ingesleept en samen met Dick gaan we aan de slag. Overzichtje uitgeprint met blanco aantallen. En dan beginnen. Eerst de makkelijke dingen, om op gang te komen. Kist met sjaals tellen, t-shirts, Nepalese overhemden, muziek spullen. Dan wordt het wat schimmiger allemaal, niet meer zo duidelijk in thema’s in te delen.

Buiten wordt het ook wat schimmiger of anders wel schemeriger. Want ook dit keer weer: geen witte kerst  maar grauwe en natte dagen.

Ondertussen moet er nog op verjaardag visite gegaan worden plus ons arme hondje moet nog uit. Een kniehoog vuilnisbakken ‘rasje’ dat lief maar o zo bang is voor vuurwerk. Dus zo halverwege is het tijd voor pauze, morgen is er weer een dag.

Wel lekker hoor, om er even tussenuit te gaan en de wind door je haren te voelen. Alle muizenissen uit je hoofd en lekker even naar het bos. Dat is het beste plekje voor onze hond, ver weg van het vuurwerk dat op straat afgestoken wordt.

Website controle!

De dag er op is het werk al snel af. Mooi optijd om de bestelde oliebollen te halen. Voor het eerst sinds jaren niet zelf gebakken.

Het lijstje dat we nu hebben is niet alleen handig voor de boekhouder maar ook om eens goed je website te bekijken. Zijn de voorraden wel goed? Staat alles er wel op?

Eerlijk gezegd is er altijd wel wat loos. Omdat we ook op markten staan worden er dingen verkocht waarvan je later handmatig de voorraad op de website aan moet passen. En dat gaat niet altijd goed. Maar eerlijk gezegd, afgelopen jaar hebben we wel ingekocht, maar vaak niet de voorwerpen op onze website gezet. Dat is natuurlijk dom, want wat je ‘niet hebt’ kun je niet verkopen. De reden was afgelopen jaar toch wel de grote drukte die ik ervaarde op mijn werk. Naast onze webshop heb ik nog een halve baan erbij, en Dick werkt fulltime. Normaal moet dat goed gaan, maar helaas heb ik door problemen en ziekte op mijn werk de webshop laten zitten. Je kunt maar één ding tegelijk doen.

Niet goed, en daar ga ik nu dan ook verandering in brengen. Meer balans in werken voor de baas en voor mezelf. Zo zie je maar dat balansen meer oplevert dan alleen een mooi lijstje.

Balansen, hoezo vervelend? Helderheid in je hoofd en een mooi overzicht in wat je nog moet doen.

Embrace the World heeft in het nieuwe jaar regelmatig nieuwe producten in de aanbieding, dus hou de berichten in de gaten.

Voor nu wens ik iedereen

opkomende zon achter de horizon met een mooi groen-geel licht. Op de voorgrond staat: Happy Newe Year 2020

Wil je Hakhoning in je eigen winkel verkopen? Ga dan naar: Natuurlijke Hakhoning.nl

 

Balansen, Hoezo vervelend?

 

 

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search