De dames van het koor

De dames van het koor.

Je hebt van die smartlapkoren, ouderenkoren, kinderkoren, mannenkoren of popkoren. Maar natuurlijk ook klassieke koren of gospelkoren. Er zijn meer soorten dan mij zo te binnen willen schieten.

Sommigen vind ik best mooi, maar…. lang niet allemaal.

Wanneer we dan op een markt staan en er is een koor die gaat zingen, prijs ik mij vaak gelukkig wanneer we niet te dichtbij staan. Voor de zekerheid. Je weet nooit of ze het een beetje fatsoenlijk kunnen of niet.

Zo stonden we afgelopen weekend ook op een markt. Niet te groot, gezellig en oh glorie, het was binnen. Het was de hele week al somber en regenachtig en dat zou deze zaterdag niet anders zijn. Het Aole Gemientehoes in Schoonebeek had een ruime binnenkomst met links en rechts kamers, vergaderzaaltjes en leegstaande kantoren. Overal gebeurde wat. Direct bij de ingang was het koor gepland.

Wij stonden met onze kraam helemaal achterin, in de grootste ruimte. Ver weg van het koor. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze niet gehoord heb, en ook niet aan het werk gezien heb. Dus of ze goed of slecht waren, daar kan ik helemaal niets over zeggen.

Wel viel het mij op dat er veel mensen, met name dames, met leuke fleurige kersttruien aan liepen. Sommigen hadden zelfs een gebreide kerstjurk aan, tot kort boven de knie. Stond erg vrolijk allemaal. En het waren echt volwassen mensen en geen tieners meer. Toen er weer een dame voor onze kraam kwam staan gaf ik een compliment over de trui en toen vertelde ze, dat ze van het koor waren. En dat ze hadden afgesproken dat ze in een kersttrui zouden komen. Ook de mannen moesten er aan geloven.

Nu moet ik zeggen dat de markt, hoewel gezellig en lekker warm binnen, wat omzet betreft nogal tegen viel. Niet alleen wij zelf hadden die ervaring, maar ook onze medestandhouders klaagden daar een beetje over. Soms is het niet anders, maar, dit viel toch wel heel erg tegen. We hadden alleen nog maar een paar bakjes hakhoning verkocht aan mensen die verkouden waren of keelpijn hadden. En daarmee kunnen we het niet verdienen. We hebben bij ervaring dat het om twee uur meestal het drukst is, tot een uur of drie à vier. Daarna is het definitief gebeurd.

Extra grote sjaal of omslagdoek in mintgroen met mooie warme rood/oranje/geel streep. Twee zijden draagbaar, met meer of minder streep.Breed gestreepte sjaal in wolwit en bruin tinten. Lekker groot zodat je hem helemaal om je heen kunt wikkelen. Handgemaakt in Nepal.

Grote sjaal of omslagdoek in paisley motief. In paars met oker kleur. buitenzijde hoofdzakelijk paars, binnenzijde meer oker.

 

 

 

 

 

 

 

Drukte

Rond een uur of vier stond ik dan ook wat te kletsen bij de buren toen ik Dick ineens een kreet hoorde geven: IDA. Geschrokken keek ik om en voor de kraam zag ik zeker 15 vrouwen staan kletsen. Ik snelde toe om Dick te helpen. Waar kwamen ineens al die mensen vandaan? Een grote sjaal, met wat hakhoning, nog een sjaal, een windgong, en weer een sjaal. Langzaam aan werkten we alle klanten af en werd het minder druk voor de kraam. Ineens viel me op dat het allemaal dames met kersttruien waren.

Het koor was klaar met zingen en kwamen nog even shoppen. In de pauze had iemand een sjaal en wat hakhoning gekocht, alle dames hadden deze spullen bewonderd en de hakhoning gekeurd, om na afloop met z’n allen nog even langs te gaan. En aangezien de echte winter nog moet komen, waren de onze mooie sjaals toch wel de klapper.

En zo maakten de dames van het koor onze dag toch meer dan goed.

Nu vind ik het eigenlijk wel een beetje jammer dat ik ze niet gehoord heb. Maar afijn. Wie weet een volgende keer.

Zelf ook een lekkere warme sjaal: KLIK HIER

Hakhoning vind je: HIER

Meer informatie over ’t Aola Gemientehoes in Schoonebeek vind je HIER

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search