De Groene Doos

De groene doos helpt mee aan het behoud van onze planeet.

De laatste jaren zijn we er denk ik allemaal wel van doordrongen dat we onze houding ten opzichte van onze planeet flink moeten bijstellen.

De aarde wordt opgebruikt, grondstoffen uit de bodem, houtkap voor papier en andere doeleinden, ook onze dieren zijn niet veilig. Het zal je niet verrassen dat Embrace the World de aarde en haar bewoners een warm hart toe draagt. Bij ons kun je voorwerpen komen die door mensen eigenhandig gemaakt zijn, met materialen die voor handen zijn. De prachtigste voorwerpen hebben we al in onze webshop kunnen aanbieden.

Fairtrade, Duurzaam, Ecologisch

Deze voorwerpen zijn voor een groot deel Fairtrade, de producten worden onder acceptabele omstandigheden gemaakt en de maker krijgt er een eerlijke prijs voor. Maar we besteden ook aandacht aan ecologische producten zoals ons bijenhotel dat geproduceert wordt met ecologisch hout, zodat de bossen die ervoor gebruikt zijn opnieuw aangeplant kunnen worden en dat er niet meer geoogst wordt dan er kan groeien. En dan hebben we nog diverse duurzaam geproduceerde artikelen.

Die doos, hoe zit dat nu?

We willen meer doen, niet alleen de producten die we verkopen, want daarmee laten we het werk aan andere bedrijven over. Maar zelf kunnen we ook heel wat.

Bijvoorbeeld door hergebruik van bijvoorbeeld dozen. En daar gaat het nu om. De groene doos heeft niets te maken met de kleur die de doos heeft, maar dat had je al geraden. Het gaat er om dat we dozen een tweede leven willen geven. We krijgen onze voorwerpen uiteraard ook geleverd in dozen, deze gebruiken we opnieuw voor bestellingen van onze klanten. Daarnaast werken Dick en ik allebei ook nog bij andere bedrijven. Hier gaan dozen vaak bij het oud papier en worden vernietigd.

Zonde vinden wij. En daarom gebruiken we dozen opnieuw.

Feiten:

De productie van karton en papier veroorzaakt lucht- en watervervuiling. Voor de productie zijn relatief veel grondstoffen (hout), water en energie nodig. Bovendien is voor de productie van hout (landbouw)grond nodig, en dat is schaars. Wel is hout een hernieuwbare grondstof, die steeds vaker uit goed beheerde productiebossen komt. De milieu-impact daalt als papier en karton wordt gerecycled. Dat kan wel 5 tot 7 keer, daarna zijn de vezels te kort.

Maar voordat ze bij het oud papier gaan kun je er jouw bestelling nog in ontvangen.

Gebruikssporen.

De dozen die we hergebruiken zijn nog goed genoeg voor een tweede leven. Maar je zult ondervinden dat er regelmatig wel tekst op gedrukt staat of nog wat oud plakband of etiketten opzitten. En soms zijn ze wat aangepast voor de juiste maat. Wij vinden dat niet erg en we hopen dat jij dat ook niet vind. Het is voor het goede doel moet je maar denken.

Breekbare artikelen zitten soms voor de veiligheid in bubbelplastic verpakt. Je kunt er op rekenen dat dit ook hergebruikt plastic is. Wanneer dit niet voor handen is gebruiken we oude kranten voor opvullen en verpakken.

Heb jij nog meer tips hoe wij bij kunnen dragen aan een duurzame planeet? Laat het ons weten.

 

Lees ook mijn vorige blog over dit onderwerp: duurzaam, hot and happening

Embrace the World verkoopt locaal geproduceerde Hakhoning, wil je dit in je winkel zelf verkopen? Ga dan naar: Natuurlijke Hakhoning

Recommended Posts
Comments
  • Maria ten Hoeve
    Beantwoorden

    Heel goed idee om dozen her te gebruiken of te recyclen op zijn minst. Dan is de kartonnen doos een van de meest duurzame opties als het gaat om verpakkingsmateriaal. Ik gebruik dozen vaak ook om dingen op te slaan. Fijn om zuinig om te gaan met een product!

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search