Duurzaam. Hot and Happening.

Duurzaam. Hot and Happening.

Tegenwoordig worden we overspoeld met dat soort woorden. Duurzaam, ecologisch; het lijken wel modewoorden. Iedereen heeft het er ineens over. Het thema is Hot. Ik typte het woord ‘duurzaam’ net eens in op instagram en in verschillende varianten komt het bijna op een half miljoen tag’s uit.

In de politiek, op internet, in kranten, bedrijven, zelfs in opleidingen wordt er les in gegeven. Het woord is niet meer weg te denken uit onze omgeving. Rondom duurzaamheid gebeurd het. Maar wordt je er ook zo moe van? Dat je van alles ‘moet’. De betutteling van burgers, het houdt maar niet op.

Wat is duurzaamheid eigenlijk

Foto van zonnepanelen die op een dak geïnstalleerd worden. Een duurzame manier van energie opwekken. Op weg naar energie neutraal.

De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Dat klinkt nogal vaag en ook erg hoog gegrepen. De politiek heeft het dagelijks over het milieu vraagstuk en voorstanders en tegenstanders vliegen elkaar dagelijks in de haren. Zelfs op facebook  en andere media is het een veel voorkomend gesprekspunt.

En gek genoeg, iedereen lijkt het over iets anders te hebben. Wanneer ben je nu eigenlijk duurzaam bezig:

Wanneer je geen CO2 uitstoot of producten koopt van bedrijven die CO2 uitstoten? Of wanneer je zonnepanelen op je dak hebt? Of in een elektrische auto rijdt?

Embrace the World

Toen wij begonnen met Embrace the World waren we nog helemaal niet zo bezig met al die grote thema’s die tegenwoordig dagelijks op ons beeldscherm verschijnen. Weet je waar Dick en ik aan dachten toen we begonnen?

Aan: GOED DOEN, punt. Mij is altijd geleerd: WIE GOED DOET, GOED ONTMOET. De wereld is al jaren aan het verharden, grof aan het worden. Grof naar andere mensen, dieren en de natuur. Mensen die niet mee kunnen komen krijgen het steeds  moeilijker, vallen buiten de boot. Dieren worden op een gruwelijke manier behandeld. Zelfs door degenen die het allemaal zo goed bedoelen. Ik hoef alleen maar het Oostvaardersplassen vraagstuk te noemen.

Ik fietste eens met onze toen nog jonge zoon Gideon op zijn kinderfietsje naast mij. Het was mooi weer en we genoten van de zon. Voor ons fietste ook een moeder, met een nog wat jonger kind achterop. Zien we ineens dat de moeder een leeg pakje drinken van zich af gooit. Zo hups, langs de weg. Gideon reageerde geschrokken: oh, zag je dat mamma? Ik kon alleen maar dankbaar zijn voor deze reactie. Want als wij niet het goede voorbeeld geven, wat dan ?? Wat leert dat kleine kind daar bij zijn moeder achterop de fiets?

Foto van een groen gekleurde aardbol, gedragen door een hand. Op de achtergrond een groen bos, met zonlicht dat door de bladeren schijnt.Klein is fijn.

Nee, we hebben nog geen zonnepanelen op ons dak, dat is een wens voor de toekomst. Elektrische auto hebben we ook nog niet. Misschien later.

Maar we kunnen wel andere dingen doen, en ik denk dat je al best wat doet. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om iets te doen, ik ben benieuwd wat jij doet. Misschien kunnen we samen een flinke lijst met ideeën maken. In mijn volgende verhaal zal ik eens een lijstje maken.  1001 tips

 

Want we willen toch allemaal dat het een klein beetje beter wordt op deze aarde? Zodat ook onze kinderen en kleinkinderen nog een mooie aarde hebben om op te leven?

Wat Embrace the World doet? Dopperflessen in 3 kleuren, mint, rose en blauw. Drinkfles gemaakt van gerecycled plastic. Deel van de opbrengst is goede doelen geld.

We verkopen diverse duurzame producten. Natuurlijk verkopen we ook fairtrade en enkele ecologische artikelen.

Verder herbruiken we materialen: We laten geen splinternieuwe dozen drukken met ons mooie logo. Je weet toch best bij wie je gekocht hebt? Veel bedrijven gooien hun dozen weg, en daar maken wij weer gebruik van. Is nog voordeliger ook nog.

Al die kleine dingetjes maken toch een wereld van verschil. Wil jij meedenken? Reageer dan hieronder, op facebook of stuur een mail.

In mijn volgende blog: de groene doos, kun je lezen wat we nog meer doen.

 

 

Duurzaam. Hot and Happening. Dit blog verhaal is ook te lezen op: www.natuurlijkehakhoning.nl

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Afbeelding van brokken hakhoning met dropsmaak. Een heerlijk en gezond snoepje.