Goed ter been?

Van’t zomer was ik het haasje, en waarom? Goede vraag. Ik keek nog achterom, waarover kon ik gestruikeld zijn? Die 5 mm. uitstekende tegel? Feit was dat ik een rare zwieper maakte en me nog net aan enkele fietsen overeind kon houden. Het deed behoorlijk pijn in mijn voet.

Thuis plof ik op de bank, met een vriendelijke glimlach naar een klant die net een bestelling af komt halen. Voet omhoog, schoen uit. Nadat Dick de klant uitgelaten heeft komt hij binnen met een verbaasde blik, ik zit zelden op de bank. ‘Jaahh, gestruikeld en het doet eigenlijk best pijn.’

Ziekenhuis

De hele nacht geklungeld en weinig geslapen. De volgende dag ontkwam ik er niet aan, naar de dokter en door naar het ziekenhuis. En ja, mijn voet is gebroken en in het gips.

Man wat ben je dan onthand. Vooral de eerste week wanneer je nog het noodgips hebt. Daar mag je niet op steunen. Ooit wel eens geprobeerd om op één voet de trap op te gaan? Enige mogelijkheid is op je knieën of billen dus. En wanneer je boven bent en denkt dat je er bent, kom je voor de volgende verrassing: hoe kun je in vredesnaam opstaan van de grond, wanneer je maar één been hebt?

Afijn, na een week kwam er loop gips om, dan kun je er tenminste op staan. Maar echt prettig was dat niet. Mijn voet bleef maar opzwellen en ik kreeg de boodschap: rustig aan doen, been omhoog. Niet lopen als het niet nodig is. Tja, moet je mij zeggen. Maar wanneer je pijn hebt dan laat je het wel. Gelukkig waren ze op mijn werk (heb grotendeels kantoorbaan) begripvol en kon veel thuis werken. Op de bank, met beentje omhoog, kussens er onder en bediend door Dick en de kinderen. Wat heb ik veel hulp van hen gehad de afgelopen weken. Waarvoor nog mijn hartelijke dank.

Markten en evenementen houten kraanvogel met nieuwsgierig kopje en een Nepalese sjaal om, te koop bij Embrace the World

En dat niet alleen, het was wel hoogseizoen wat betreft het marktseizoen. Dat betekende dat Dick zonder mij, en met hulp van de kids enkele evenementen heeft gedraaid. Raar hoor, om er niet bij te zijn en thuis uit te kijken naar What’s App berichtjes. Eén evenement was ons echt te veel en hebben we afgezegd, Middeleeuws Winschoten. Jammer, want daar zijn we vaker geweest en dan krijg je vaste klanten. Erg jammer om die niet te ontmoeten, maar het was nu even niet anders.

Mijn gips is er weer af en de eerste markt die ik weer gedaan heb was de Bellemarkt in Echten. Tot onze enkels in de modder, maar dat is minder erg dan met de krukken of rolstoel vast te komen zitten in de blubber.

Zeldzaam mooi

Deze herfst hopen we aanwezig te zijn bij enkele markten van Zeldzaam mooi. En natuurlijk andere evenementen die op ons pad komen. Zodra dit definitief is zet ik het weer in de evenementen lijst. Hopelijk zien we elkaar dan weer, want ik ben weer goed ter been!

Ga naar de evenementen pagina: HIER

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Foto van een uitstalling bakjes hakhoning bij Tuincentrum Strijker die afnemer is van groothandel in hakhoning Embrace the World.Afbeelding van traditionele Tibetaanse hoed, versierd met mooi gekleurde borduursels en goudkleurig draad. Met zwarte flappen afgezet met bont. Verkrijgbaar bij Embrace the World.