Groothandel

Sinds december hebben wij er een groothandel bij. Gewoon onder dezelfde naam Embrace the World. Want dat vinden we nog steeds een mooi doel.

Een groothandel waarin? In HAKHONING natuurlijk. Want we hebben gemerkt dat het toch wel een heel mooi product is. En regelmatig krijgen we op evenementen de vraag van klanten waar ze terecht kunnen wanneer het op is. Op de website is dan altijd het antwoord. Maar jammer genoeg zijn de verzendkosten hoger dan de kosten van een bakje hakhoning. Wat meer kopen is dan voordeliger uiteraard, maar dat wil niet iedereen.

Eigenlijk zou het bij gewone winkels te koop moeten zijn bedachten Dick en ik. Dan kan men zo naar binnen lopen op het moment het de klant uitkomt. Na overleg met de producent van Hannie’s hakhoning hebben we de stap genomen om een groothandel in hakhoning te starten.

Op stap

We gaan tegenwoordig dan ook regelmatig samen op stap om de hakhoning te laten zien en vooral te laten proeven. Want immers: onbekend maakt onbemind. En dus stappen we op vrijdagochtend menige bakkerij, delicatessenzaak, natuurvoeding winkel of andere zaak binnen waarvan wij vermoeden dat hakhoning een leuke aanvulling kan zijn.

En dat gaat uiteraard met wisselend succes. Sommige ondernemers zijn direct enthousiast. Andere zijn zeker niet overtuigd. Vaak ook is de eigenaar niet aanwezig, maar zijn de medewerkers wel enthousiast. En dan begint het getouwtrek. Want ‘maar even bellen’ voor een afspraak of om te vragen wanneer de eigenaar aanwezig is, gaat niet altijd zo goed. Groot kans dat ze dan direct willen weten wat we verkopen en zeg nou zelf, het hele verhaal aan de telefoon is niet alleen niet handig, van proeven is ook geen sprake. En waarom zou een winkelier juist hakhoning gaan verkopen? Er is immers meer dan genoeg snoep te krijgen? Dus proberen we aan de telefoon alleen maar te horen wanneer we het beste langs kunnen komen.

Zo ook vanmorgen. Dick doet een poging maar wordt doorverbonden en krijgt nog eens een ander telefoonnummer voorgeschoteld. Dat klinkt allemaal niet zo positief.

Maar dan ineens: op zijn vraag of we langs mogen komen komt de reactie: ‘ja wij willen wel wat. Kijk zelf maar even hoeveel.’ Dick valt stil en zit nog met zijn hoofd bij het bezoek dat we graag af willen leggen. ‘Hoeveel?’ zegt hij. ‘Uh, nou doe maar één eenheid voor onze winkel in Beilen en twee eenheden voor onze winkel in Westerbork.’ Dick herpakt zich. ‘Zal ik van elke smaak een aantal bakjes doen?’ ‘Prima, als het maar geen sinaasappel is. Daar houd ik niet van.’

Lijstje winkels

Het lijstje met winkels waar je hakhoning nu kunt kopen groeit gestaag. Een overzicht vind je HIER . Heb je zelf een winkel en ben je benieuwd of dit product iets voor je is of weet je een winkel waar het goed zou passen, laat het ons dan weten.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Oude sfeerfoto van verklede festivalgangers die soep eten op Fantasiafest, een festival waar we vroeger kwamen als reënactors en tegenwoordig als Embrace the World.voet in het gips, lastig om hiermee de Embrace the World kraam te bemannen.