Hoe doorbreek je de sleur?

Hoe doorbreek je de sleur. De sleur die altijd ontstaat wanneer je leven een tijdje niet al te veel ups en downs kent. Natuurlijk is dat wat we al snel nastreven. Gelukkig zijn, een rustig leven zonder al te veel gekkigheden. Dat alles normaal verloopt, geen problemen op je werk en net zo min thuis. Voldoende geld om van te leven, dan hoeven het heus nog geen bakken met geld te zijn.

En dan, wanneer je dit allemaal hebt, begint het. Elke dag rijgt zich aan de ander. En dan blijkt dat we het helemaal niet zo fijn vinden wanneer er niets opwindends gebeurd. Nu kun je als een echte thrill seeker allerlei gevaarlijke dingen gaan uitproberen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Er zijn nog allerlei andere manier om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.

Wij staan met onze kraam regelmatig op markten, sommige markten zijn gewoon gezellig, maar anderen zijn toch op z’n minst wat ‘bijzonder’ te noemen.’

Neem nu de kerstmarkt bij Dragonheart. In Enschede.

De naam laat al weten dat het niet een gewone plek is. Drakenhart? Dragonheart is een ridderwinkel. Ook dat is al bijzonder genoeg natuurlijk, want wij kennen geen ridders meer, en dat klopt. In de winkel koop je allerhande spullen die in de middeleeuwen niet zouden misstaan. In de winkel vind je kleding uit diverse perioden verschillende stijlen. Maar ook harnassen, laarzen en schoenen. En wapens in alle soorten en maten. Zwaarden en pijl en boog. Zoek je het wat rustiger, je vind hier ook allerlei kookgerei. Potten en pannen, of een driepoot om buiten op open vuur te koken. Lepels, middeleeuws ogend serviesgoed. En natuurlijk diverse kookboeken met middeleeuwse recepten. Terug naar onze roots. Voor handwerklieden zijn er allerlei handwerkspullen te koop en mocht je iets heel specialistisch willen dan weten de eigenaren wel een middeleeuws smid om het voor je te maken.

De winkel werkt met vrijwilligers en is ook de basis voor een levende geschiedenis groep. Diverse deelnemers zijn getraind in middeleeuws vechten, anderen beheersen diverse ambachten.

Wil je het helemaal mooi maken dan vraag je zelf een workshop in het één of ander aan. Er zijn diverse mogelijkheden, je vind deze op hun website.

De winkel is gevestigd in een oude boerderij, net buiten Enschede. In het park in de wijk Stroinkslanden. Op het erf hebben de eigenaren diverse uilen die je kunt bekijken en waar ook regelmatig mee gevlogen worden.

Op 9 december staat Embrace the world met een kraam op de kerstmarkt op het terrein van Dragonheart. De toegang is gratis.

Dus dit is een uitgelezen moment om eens even de sleur te doorbreken en lekker een kijkje te komen nemen.

Een bezoekje aan Dragonheart is altijd een belevenis. Website: Middeleeuse winkel Dragonheart

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

prijs mooiste kraam Bellemarkt 2018 met drentse turfjes, potje jam, flesje bessensap en snoepjes mooi verpakt door t Huus mit de Belleprachtig bloeiende rode stokroos, in het kleine voortuintje van ons nieuwe huis in Hoogeveen. Producten van Embrace the World afhalen kan na overleg.