In de stille, stille tijd – Blog Ida Henstra

Vlak voor de kerst dacht ik: heerlijk een paar maanden niets. Stille tijd dus. Daar waren we wel aan toe. Ons leven is nogal hectisch met onze beide andere banen, waar het helaas niet allemaal zo vlot verloopt. Na het opmaken van de balans zag onze zaak er in ieder geval wel rooskleurig uit.

Maar halverwege de maand januari kreeg ik ineens weer zin om een markt te gaan doen. Maar januari is een erg rustige maand en er stonden geen markten gepland. Eerlijk gezegd stonden er nog helemaal geen markten voor het nieuwe jaar gepland. Dus aan de slag.

Wat is internet toch een heerlijke uitvinding. Surfen heet dat dan en het leverde een heel aantal leuke markten op. Zullen we hier naar toe, of daar naartoe? Eén of twee dagen?

En langzaam begint de agenda een beetje vol te lopen. Langzaam aan tikken de uren ook weg. En voor je het weet denk je: ik had een uur geleden al in bed willen liggen.

Een half jaar geleden tijdens een bezoek aan een groothandel waar onze dochter Anna mee naartoe was, zag ze een lamp die ze wel leuk vond. ˜Als ik straks op kamers ga wil ik wel zo één. Dat had ik natuurlijk in mijn oren geknoopt.

Inmiddels is ze op kamers en de verjaardag stond eind januari voor de deur. Dus wij gingen op zoek naar de lamp, op de website van de groothandel. Maar om even alleen één lampje te laten komen! Eens kijken of er nog meer leuke spullen zijn.

En voor we het wisten hadden we een stel muziekinstrumenten uit Senegal en Marokko gevonden. En wanneer het pakket dan thuis komt is het altijd weer heerlijk om uit te pakken. We kregen de smaak te pakken.

Op jacht naar nieuwe spullen

Toen was het hek van de dam. Begin februari een inkoopbeurs, en verder nog meer leveranciers waar we al vaker besteld hadden. En voor je het weet, ben je er zo druk mee dat je je afvraagt: hoe zit dat nu met die rustige tijd? Het lijkt wel jachttijd. Handelswaar, markten, boekhouding, niets rustige tijd. En dat is maar goed ook.

We zouden ons nog gaan vervelen.

Op de foto:Gideon met Guembri uit Marokko.

gideon.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search