Met aandacht voor onze aarde

Met aandacht voor onze aarde.

Een hot thema momenteel, en dat is ook terecht. Maar wat een tegenstrijdigheden nietwaar? Ik hoor vaak mopperen dat de gewone man het allemaal maar moet betalen, ‘laat de grote organisaties maar eens betalen’.

Hoe het ook zij, feit blijft dat onze mooie aarde er niet zo florisant voor staat.

Om iets bij te dragen aan een eerlijke wereld proberen we mooie producten aan te bieden die iets goeds bijdragen. Duurzaam, ecologisch, fairtrade. Het geeft ons een prettig gevoel te weten dat we goed omgaan met alles dat ons gegeven is én met onze medemens.

Kleurig geklede Afrikaanse mensen zijn lopend onderweg naar hun werk. Ze dragen handgereedschap over hun schouder.Initiatiefnemers Mooi Mens

Ik sprak afgelopen week met Christiaan van de Mooi mens kaartjes. Hij vertelde hoe ze tot dit idee gekomen zijn.

Zijn partner Trudi kwam eens bij haar vader in het verpleeghuis en vond hem met een konijn in zijn armen. Je hoort dat wel vaker, eigenaren van dieren die heel lief en gemakkelijk zijn, die op bezoek gaan bij ouderen. Prachtig, want mensen leven er vaak helemaal van op.

Haar vader was het beestje druk aan het aaien en duidelijk in zijn nopjes met het bezoek. Toen de eigenaren met het konijn weg waren bedacht ze dat ze deze mensen bedanken wilde. Maar ja, je loopt niet standaard met een bosje bloemen onder je arm.

Enige tijd later was Trudi met haar auto op pad toen ze ineens een lekke band kreeg. Ze stond toevallig stil voor een huis, waaruit een vriendelijke mijnheer naar buiten kwam om haar te helpen. Opnieuw het gevoel van dankbaarheid voor de hulp, maar later even teruggaan met een bedankje, dat kwam er niet van.

Duurzaam en klimaat neutraal

Zo onstond het idee voor de kleine kaartjes met boodschap en bedeltje.

Maar met een idee alleen ben je er nog niet natuurlijk. Het zakelijke zat bij Trudi en Christiaan wel goed en het hart zit ook duidelijk op de goede plek. Want de Mooi Mens kaartjes worden met aandacht voor ons millieu gedrukt. Drukkerij WeddingNederland vermeld duidelijk op zijn website dat het papier duurzaam gemaakt wordt, met FSC keurmerk en dat de drukker CO2 neutraal produceerd.

Ook het werk verwerken en verpakken wordt met aandacht gedaan bij een arbeidscentrum, door een groepje mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo weet je dus dat je met de aankoop van een Mooi mens kaartje, niet alleen bijdraagd aan het motto: ‘met aandacht voor de aarde’, maar ook dat je hiermee dubbel aandacht hebt voor onze medemens. Eerst aandacht voor de makers, daarna voor diegene voor wie het kaartje bestemd is.

Toch leuk wanneer je met een klein gebaar iets positiefs bijdraagd!!!

Foto laat zien dat er veel Mooi Mens kaartjes zijn, met verschillende teksten, afbeeldingen en bedels. Een brede collectie bij Embrace the World

Embrace the World verkoopt allerlei cadeauartikelen met de nadruk op fairtrade, duurzaam, ecologisch. Bekijk hier alle kaarten en Mooi mens kaartjes: NAAR KAARTEN

Een ander product dat wij eenbieden is het lokaal geproduceerde Hakhoning. Voor meer info: NAAR HAKHONING

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search