Sawahasa, precies goed!

Sawahasa

Ik heb al eens eerder iets geschreven over een importeur. Dit keer wil ik iets vertellen over Sawahasa. Een inkoop organisatie die zich alleen maar richt op Fair Trade producten. Het bedrijf is begonnen in Afrika, Sawahasa betekend: precies goed voor iedereen in het Swahili. In het najaar van afgelopen jaar is de inkoop organisatie begonnen met een project in Myanmar.

Dit Aziatische land, vroeger onder Brits koloniaal bestuur, heeft een rijke culturele traditie. Al het moois dat het land in zich heeft is lange tijd verborgen geweest voor de buitenwereld maar het land heeft zich voorzichtig op het democratische pad begeven.

Handwerk

De bevolking is zeer bedreven in allerlei ambachtelijk handwerk. Sinds de democratie wenden ze deze vaardigheden ook aan om nieuwe producten te maken. Sawahasa probeert deze in Nederland te introduceren. De stichting legt regelmatig verantwoording af zijn achterban. In de laatste nieuwsbrief verteld ze het volgende:

De eerste stappen voor ons project zijn gezet, en hoe! Eén van onze vrijwilligsters – Frederique – heeft 21 dagen in Myanmar vertoeft! Maar dat was keihard werken. Frederique is naar Myanmar gegaan om vooronderzoek te doen naar de situatie van producenten, de handnijverheid en naar de mogelijkheden om daar samenwerkingen met achtergestelde producenten te starten. Daarnaast ging Frederique op zoek naar mogelijke lokale vertegenwoordigers (agenten) en naar mogelijkheden voor transport, opslag en inpakfaciliteiten. Een waslijst met taken dus, en dat in drie weken.

We zijn heel benieuwd wat voor mooie producten de samenwerking in Myanmar gaat opleveren.

Momenteel hebben wij van Sawahasa onze rijstmanden:

Voor deze rijstmand: KLIK HIER

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Banner van tony's chocolonelyOude sfeerfoto van verklede festivalgangers die soep eten op Fantasiafest, een festival waar we vroeger kwamen als reënactors en tegenwoordig als Embrace the World.