Smaken en werking van de kruiden

Hieronder volgt een omschrijving van de soorten hakhoning die verkrijgbaar zijn van het merk ‘Hannies Hakhoning’ en de werking van de kruiden. Alle hakhoning kan in de thee gebruikt worden, al zullen de meeste klanten het kopen als snoepje. Hakhoning is gluten- en lactose vrij.

Hakhoning kan tegen hitte en kou, maar niet tegen water. Dan lost het op.

Let op: Een enkele maal zult u horen van hakhoning die feller van kleur, geur en smaak is. Deze zijn niet volgens het originele recept gemaakt en bevatten kunstmatige toevoegingen.

Eucalyptus

Dit is de meest geliefde smaak, we horen van bijna al onze afnemers dat deze smaak het meest verkocht wordt. Ook vanwege zijn werking.
Hakhoning met Eucalyptus is heerlijk fris, ondersteunt bij hoest, keelontsteking en keelpijn, geschikt om mee te stomen.

Sinaasappel

Hakhoning met sinaasappel smaak is een lekker zoet, zacht fruitig snoepje. Sinaasappel bevat veel vitamine C
Kinderen vinden deze erg lekker!

Kaneel

Hakhoning met kaneel kan een antiseptische, adstringerende, verwarmende en krampwerende werking hebben en ondersteunt bij winderigheid en heeft gunstige werking op de bloedsuikerspiegel.
Kaneel ondersteunt bij diarree, gevoelige darmen, bij hoesten, bij verkoudheid en koorts, tegen vermoeidheid en kouwelijkheid ten gevolge van ziekte en/of spanningen. Uitwendig kun je kaneel gebruiken als spoelmiddel voor het tandvlees of om te gorgelen bij ontstoken amandelen (er zijn tandpasta’s met kaneel erin).

LET OP: HAKHONING IS GEEN MEDICIJN!

Bij serieuze klachten altijd een arts raadplegen

Citroen

Citroen staat bekend om haar anti-bacteriële en antivirale werking. Het kan helpen bij verkoudheid en griep door de hoge dosis vitamine C. De citroen kan een positief effect hebben op de afvalstoffenafvoer van het lichaam en kan daarnaast verzachtend werken bij keelpijn.
Hakhoning Citroen heeft een vleugje menthol voor de frisheid en is heerlijk om ijsthee, thee of ijsjes mee te maken.

Tijm

Hakhoning met tijm verzacht de keel, kan ondersteunend zijn bij die echte dikke keelontsteking. Tijm is van oudsher een keukenkruid. Deze hebben de naam een positief effect te hebben op de spijsvertering. Vaak toegepast in vele hoestdranken.  Hakhoning Tijm is prima in de thee te gebruiken of  heerlijk om zomaar te eten. De smaak is tamelijk intens.

Aardbei

Afbeelding van een doorzichtig plastic bakje op zijn kant, waar de brokken heerlijke hakhoning in aardbei smaak uitstromen. Te koop op de website of aan de kraam van Embrace the World.Aardbeien staan bevatten veel vitaminen, nl. Vitamine C, B5, B6. Foliumzuur, vitamine K. Daarnaast zijn ze ook een goede bron van Magnesium en Kalium.

Onze hakhoning met aardbei smaak heeft een positief effect op de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes, is goed voor de bloeddruk en voor de vochthuishouding in ons lichaam.

Drop

Afbeelding van brokken hakhoning met dropsmaak. Een heerlijk en gezond snoepje.Hakhoning met een overheerlijke dropsmaak, is vooral lekker. Drop wordt gemaakt van de zoethoutwortel. Zoethout is net als honing verzachtend bij keelpijn en hoesten, maar helpt ook bij maagzuur problemen. Het heeft een positief effect op de darmslijmvliezen en de bijnieren. Let op: zoethout is bloeddruk verhogend.

Anijs

brokken hakhonig met anijs smaak, verkrijgbaar bij Embrace the World.Hakhoning met anijs is heerlijk in de warme melk zodat je lekker rustig kunt slapen. Maar natuurlijk ook te gebruiken als snoepje.

Anijs ondersteund de spijsvertering en helpt daardoor bij winderigheid. Anijs is een effectief middel tegen luchtwegproblemen zoals Astma, hoesten en keelpijn. Daarnaast is het te gebruiken bij menstruatie klachten en overgangsklachten, maar ook bij bevallingen en het op gang brengen van borstvoeding.

Gember

brokken hakhoning met gember, verkrijgbaar bij Embrace the WorldGember heeft een pittige smaak. Maar door de honing wordt het prikkelende van gember wat geneutraliseerd. Het is ontstekingsremmend en wordt hierdoor zelfs aanbevolen tegen reumatische klachten. Het stimuleert de doorbloeding en is daardoor verwarmend. Heeft een gunstig effect op maag en spijsvertering, misselijkheid, wagenziekte en indigestie. Onze hakhoning met gember helpt vrijwel direct bij maagpijn. 

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search