Twee en een half jaar na de aardbeving in Nepal

Twee en een half jaar na de aardbeving.

Ik vroeg me af hoe het met Nepal zou gaan, twee en een half jaar na de aardbeving. Met al die andere natuurrampen die er ver weg en dichtbij zijn zou je haast vergeten dat daar ook nog zo’n zware ramp is geweest. Wanneer je hiervan de beelden ziet weet je dat we in Groningen nog geluk hebben. het verschil ligt er natuurlijk in dat in Nederland mensen er de hand in hebben gehad, en dat Nepal in een natuurlijk breuklijn gebied ligt.
Waarom ik zo ineens aan Nepal denk?

In onze collectie hebben wij een onder andere een sortering mutsen, sjaals en handschoenen uit Nepal.
Mooie kleurrijke producten, veelal handgemaakt.
Wanneer je hier mee bezig bent ontkom je er niet aan om verder te denken aan de mensen die in moeilijke omstandigheden zulke leuke spullen maken.

In 2015 waren er meerdere zware aardbevingen, het land lang grotendeels in puin. Diverse filmpjes geven de tragedie weer, ik vond dit bijzondere filmpje waarbij je goed de reactie van de mensen kunt zien tijdens de aardbeving. Een beetje van een ander kaliber dan wat je meestal ziet.

Afbeelding van de aardbeving in Nepal van 2015. Embrace the World steunt de mensen daar door het inkopen van door hen gemaakte producten voor een goede prijs en het doen van schenkingen.

 

Filmpje aardbeving Nepal

 

Hoe gaat het nu?

Het land is nu na twee en een half jaar nog steeds niet weer helemaal op orde, diverse buitengebieden zijn nog niet goed te bereiken.
En tijdens elke moesson is het weer gevaarlijk, jaarlijks is er grote kans op aardschokken.

Op deze manier ben je toch alleen maar bezig met overleven? Overleven en opbouwen.
Daarbij komt dat we allemaal gehoord hebben dat de financiële schenkingen niet allemaal op de juiste plek gekomen zijn.

De importeur waar onze sjaals, handschoenen en mutsen vandaan komen heeft goede contacten in Nepal doet het anders. Deze inkoop organisatie steunt diverse goede doelen.
Hij maakt bijvoorbeeld afspraken met producenten om te zorgen dat kinderen de kans krijgen om naar school te gaan. Leerplicht werkt daar niet zoals bij ons.
Kinderen van 12 en ouder moeten veelal werken. Maar door hogere prijzen en een langdurig afneem contract zijn bedrijven toch best bereid om meer zorg te dragen voor een betere toekomst voor kinderen.

Help in Action

Er is nog een ander betrouwbaar project dat gesteund wordt. Help in Action.
Help in Action is een non profit organisatie dat gerund wordt door vrijwilligers.
Deze organisatie helpt de door armoede getroffen dorpen in de Himalaya. Ze stimuleerd adoptie op afstand en werft fondsen voor de bouw en onderhoud van scholen, ziekenhuizen, aquaducten en kloosters.
En bovendien probeerd de organisatie projecten op te zetten van landbouwontwikkeling, het in ere houden van medische- en culturele tradities en herintegratie van gehandicapten.

De organisatie steunt talloze kleine dorpsscholen en heeft in eigen beheer een school gebouwd waar kinderen langer naar school kunnen gaan. Het gaat dan ook om kinderen die anders niet in aanmerking zouden komen voor onderwijs.
Ik kwam de volgende film hierover tegen.

Afgestudeerde jeugd op de Gangchen Samling school waar een deel van het geld van de Nepalese producten naar toe gaat. Door aanschaf van Nepalese producten via deze site steun je ook de school.

Film Help in Action

 

Persoonlijk vinden wij het heel fijn te weten dat wij bijdragen aan meer kansen voor kinderen in moeilijke omstandigheden.
En vooral ook dat het geld op de plaats van bestemming aankomt en niet ergens blijft hangen.
Wil je bijdragen dan kan dat, via de link onderaan deze pagina. Je komt dan op de Help in Action pagina.

Maar natuurlijk ook door de koop van de producten die door deze mensen gemaakt worden. Eigenlijk zou dat mooier zijn, wanneer ze de scholen en de zorg zelf konden bekostigen. Maar zover is het nog niet. Wil je meer reclame maken voor deze gezinnen? Deel dit verhaal, of de link naar onze producten pagina gerust. Hoe meer mensen er van weten hoe beter.

 

Naast de winter artikelen hebben we nog meer producten die in Nepal gemaakt worden. Check it out.

Klik op deze link om naar alle Nepalese producten te gaan

Klik hier voor Help in Action

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Kopje thee met half opgeloste honinglolly. Een heerlijk drankje dat goed is voor de keel. Erbij liggen nog meer lolly's, en tijm en eucalyptus hakhoning.De kraam van Embrace the World. Met diverse sjaals, knuffels, en allerhande cadeau artikelen. Ook met een uitstalling hakhoning in alle smaken.