Verhuizen

Verhuizen is niet zomaar iets. Het is een hele opgave, maar voor het zover is is er ook al heel wat gebeurt immers.

Al een tijdje groeide bij Dick en mij het gevoel dat het niet langer ging. We waren werkelijk uit ons huis gegroeid. Nu hadden we twee volwassen kinderen, en die waren net zo’n beetje uitgevlogen. Hoewel Anna en Gideon nog regelmatig thuis komen in het weekend, studeren ze en wonen ze op kamers. Dus dat zou wat makkelijker moeten worden.

Veel vrienden lachten ook ongelovig toen we het gingen vertellen. Kids de deur uit en jullie groter wonen?

Maar het feit bleef dat Embrace the World ons kleine woninkje met schuurtje ontgroeid was. Hadden wij in het begin onze voorraad in ons kleine schuurtje, op een gegeven moment pastte dat toch echt niet mee. Hakhoning ompakken op het aanrecht was ook niet echt een topper. Want je zult net zien dat je om half vijf nog een bestelling binnen krijgt en die moet wel voor de volgende dag klaar staan. Naast Embrace the World hebben we immers ook nog andere werkzaamheden en een pakket moet de volgende dag wel voor eind van de middag op de bus. Dus regelmatig moest eerst de kookpruttel opgeruimd worden, alles schoongemaakt worden om dan daarna de bestelling klaar te maken.

Opslagruimte

Onze buren hadden een garagebox achter het huis die ze niet helemaal vol hadden staan. Toen de nood ons echt aan de lippen kwam mochten we tijdelijk een deel van hun ruimte lenen. Voor de normale collectie voorwerpen. De hakhoning moest aan huis blijven vanwege de hygiëne en het snel moeten ompakken. Maar deze oplossing moest tijdelijk zijn.

Zo kwamen we op het punt dat we ons kleine maar knusse huisje toch te koop moesten zetten.

Het heeft nog een hele tijd geduurd voor het verkocht werd, maar vlak voor de kerst afgelopen jaar was het dan toch zo ver. Het huis was verkocht. Maar nu dat felbegeerde nieuwe plekje nog. We hadden al diverse huizen aan de Boekweitlaan in Hoogeveen bekeken. Maar telkens waren deze eerder verkocht dan onze woning. Er waren natuurlijk wel meer woningen die geschikt waren, maar toen we dan eindelijk zelf op zoek konden naar een nieuw huis, bleek toch dat dit huis wel het prettigst was. En zo is het gelopen.

Foto van de nieuwe woning van Dick en Ida. Met daarbij een goede opslagruimte. Een stokroos vol rode bloemen in de voortuin.Voorraad

Embrace the World is nog steeds een kleinschalig bedrijfje. Onze voorraad is nu weer bij huis, in een passend magazijn. Met een in- en ompaktafel voor de hakhoning en andere bestellingen. Alle materialen voor het inpakken bij de hand. En in huis zelfs een plekje voor kantoor werkzaamheden. Voor de meeste ondernemers niet hun favoriete bezigheid, maar met een fijne ruimte wordt alles prettiger.

Eind goed al goed

Natuurlijk moet je in een nieuw huis ook prettig wonen. En dat doen we hier. Een ruimere woning met meer tuin waar we straks als alles klaar is heerlijk kunnen zitten tussen het groen. Ik hou van wat kruiden en eenvoudige groenten verbouwen, misschien wat fruitstruiken. En natuurlijk ook mooie struiken en planten.

De voortuin is niet zo groot, maar zoals wij zeggen: de voortuin heb je voor de buren, de achtertuin voor jezelf. En in de voortuin staat een prachtige stokroos te pronken. Een mooi welkom in onze nieuwe woning.

En ook in dit nieuwe huis ben je van harte welkom. Voor het afhalen van goederen, uitzoeken van klankschalen of Koshi’s. Of zo maar.

Laat wel even weten dat je komt, anders kom je misschien voor een dichte deur. Ida: 06-22391764

Meer info op onze facebookpagina: Embrace the World

Homepagina

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Feestelijke foto van een stapel hakhoning met zwevende hartjes. Hiermee wordt de opening van de nieuwe website Natuurlijke Hakhoning gevierd.