Voor de zoetekauw

Voor de zoetekauw

Bovenstaande foto is ééntje uit de oude doos. Twee prachtig verklede festivalgangers bij ons aan tafel in de tijd dat Dick en ik met onze kinderen nog aan levende geschiedenis deden. En ook toen was me al duidelijk, eten moet iedereen. Het is maar de vraag waar je zin in hebt.

We staan nu al een tijdje op markten en wat ons heel duidelijk is geworden is dat mensen altijd iets willen eten, wanneer ze een dagje uit zijn. Ook wanneer bezoekers niet echt geld hebben om uit te geven, willen ze toch wat te snoepen hebben. Toen ik me dat realiseerde, vond ik dat eigenlijk maar niets, vooral omdat ik toe moest geven dat ik precies hetzelfde deed. Want eten, dat moet toch iedereen?

Een tijdje geleden schreef ik al dat we besloten hadden om te stoppen met de chocolade. Daarvoor in de plaats is de hakhoning gekomen.

Hakhoning 

Hakhoning is geen buitenlands product. Het wordt in Nederland gemaakt met grotendeels Nederlandse ingrediënten. Grotendeels, want wat is Hakhoning?

Het hoofdbestanddeel is, je raad het al, honing. Hier worden oa. kruiden aan toegevoegd waardoor er verschillende smaken ontstaan. Maar de honing is uiteraard niet vloeibaar meer, anders valt het niet te hakken immers. Want hakhoning wordt inderdaad gehakt. En wel met de hand. Vandaar dat het geen precies afgepaste stukken zijn. Elk stukje is anders van grootte en vorm. Precies zoals het op het hakblok uit komt.

Tijdens het productie proces, dat doormiddel van verhitting gaat, worden er kruiden, eventueel natuurlijke kleurstoffen en een beetje kristalsuiker aan toegevoegd. Dit laatste zorgt ervoor dat de honing dusdanig gaat kristaliseren dat hij bij het afkoeken hard wordt.

Dit productie proces luistert erg nauw. Een halve graad verschil kan het product doen mislukken.

Zo veel kruiden, zo veel smaken

Die kruiden, dat is het enige wat niet altijd uit Nederland komt. Eucalyptus komt oorspronkelijk uit Australie. Maar tijm groeit in onze voortuin net zo fijn als in middellandse zee landen of Azie.

Onze hakhoning is verkrijgbaar in 5 smaken, eucalyptus, sinaasappel, citroen, tijm en kaneel. En af en toe hebben we een extra smaakje in de aanbieding.

Oorspronkelijk werd het product gebruikt als medicijn, vanwege de gunstige werking van de kruiden die er in verwerkt werden. Ook al hebben we nu heel andere medicijnen, tijm is nog steeds gunstig voor de keel, eucalyptus is goed voor de luchtwegen enz. Wil je meer weten over de toepassingen?

Klik dan HIER voor het smakenblad.

Heb je nu inmiddels wel zin gekregen in een brokje hakhoning? Dan ben je van harte welkom in onze WEBSHOP, op één van onze MARKTEN, of aan huis om iets af te halen. (Alleen op afspraak)

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Rustgevende foto van een visser in Myanmar waar één van de importeurs van Embrace the World, genaamd Sawahasa, producten inkoopt.Foto van een uitstalling bakjes hakhoning bij Tuincentrum Strijker die afnemer is van groothandel in hakhoning Embrace the World.