De warme dagen rond de kerst.

Warme dagen, jazeker. De thermometer wijst boven de 10 graden aan. Bizar gewoon. En dat voor het tweede jaar op rij.

En toch voelen we ons wat katterig en kleumerig. Want hoog zomer is het nu ook weer niet. Een goede vrieskou zou ons humeur weer goed doen. Alle sombere gedachten en gevoelens vriezen dan zo’n beetje van ons af. De vrieskou doet het bloed door de aderen razen. Gek is dat hé? Dat dat sombere weer ook bij veel mensen voor sombere gedachten zorgt. Maar er is hoop, ik hoorde op het nieuws dat de temperatuur weer onder nul gaat komen.

Palo Santo

Je kunt het natuurlijk ook binnen lekker warm maken. Met een houtkachel of open haard. Helaas bezit niet iedereen die. Kaarsjes dan? En misschien een stokje Palo Santo.

Palo Santo 2

Palo Santo betekend letterlijk Heilig Hout. Het wordt gewonnen in Zuid Amerika, van de Bursera Graveolens. Zo’n stokje steek je aan en zorgt dat hij even goed brand. het handigst gaat dat wanneer je hem in de vlam van een kaars hout. Wanneer hij even brand gaat de vlam vanzelf uit en blijft het houtje een tijdje gloeien. Dat gloeien zorgt voor een fijne rook met een heerlijke warme geur.

Het houtje heet ‘heilig’ te zijn omdat je er negatieve energie mee kunt verwijderen uit een ruimte of rondom een persoon. Sombere gevoelens verlicht je daarom met dit geurende hout.

Mijn dochter Anna zegt wanneer ze weer thuis is; Mam, dat van die energie dat weet ik niet hoor. Maar ik krijg er altijd zo’n warm gevoel van. En dat met zulke sombere dagen rond kerst? Daar steek ik graag een stokje voor aan. Jammer dat ik het je niet kan laten ruiken.

Meer informatie over Palo Santo vind je via de link: Palo Santo

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Foto van enkele klanten bij de marktkraam van Embrace the World in Bourtange.