Wat is jouw favoriete smaak hakhoning?

Wat is jouw favoriete smaak hakhoning?

Regelmatig staan we op markten en evenementen. We verkopen dan een verzameling van de spullen uit onze webshop, maar we nemen uiteraard ook hakhoning mee. Dit is is een prachtig product en mensen zijn vaak nieuwsgierig naar wat het is. Niet te vergeten dat men graag wat wil snoepen en proeven.

We hebben dan ook van alle smaken een schaaltje met proefstukjes klaar staan. Op zo’n markt werkt dat natuurlijk uitstekend. Je hebt de tijd om mensen die wat schuchter staan te kijken uit te nodigen om te proeven. En dan is het negen van de tien keer raak. Ze lezen de informatie die er bij staat, luisteren naar wat je zelf nog te vertellen hebt over de geschiedenis van hakhoning en gaan met een bakje hakhoning de spreekwoordelijke deur uit. Of soms met 3 bakjes, want wij hebben een markt aanbieding: 1 bakjes voor € 3.75, en 3 bakjes voor een tientje. Voor de mensen en gezinnen die niet kunnen kiezen, zeg maar.

Want ja, smaken verschillen hé? Wat de één heerlijk vind, vind de ander niets.

Nu zetten we de smaken op de kraam zo neer, dat ze van links naar rechts steeds sterker worden. Drop en aardbei, sinaasappel, citroen, allemaal lekkere makkelijke smaken, anijs vinden de meesten ook nog wel lekker, eucalyptus voor sommigen wel heeeel erg fris. Maar dan komen KANEEL, TIJM EN …. GEMBER.

Er zijn aardig wat mensen die helemaal gek zijn van deze pittige, uitgesproken smaken. Maar wanneer men nietsvermoedend aan de kraam komt, wijzen we altijd even naar de zachte zoete smaakjes. ‘Aan die kant vind u de zachte smaken mevrouw, aan de andere kant de wat scherpere…’ Voor de zekerheid, hé. Wanneer ze dan nog doelbewust voor de gember gaan is het mij best.

Een kinderhand is gauw gevuld, zegt men.

Afgelopen weekend kwam er een gezin aan onze kraam die nieuwsgierig was. Ze wilden wel proeven en de kinderen mochten één of enkele smaken uitproberen van hun ouders. LEKKER, MAMMA, deze is lekker, werd er geroepen.

Er stond ook nog een kleine dreumes bij, ze kon maar net op de kraam kijken maar hoorde haar broertje en zusje natuurlijk wel zeggen dat ze lekkere snoepjes mochten proeven. Dus het handje ging naar het dichtsbij staande schaaltje. En voor iemand een gil kon geven graaide het kleine handje en verdween er een stukje gember hakhoning in het mondje. Tja, toen was het Leiden in last. Het gezichtje betrok en de kleine zette het op een brullen. En wat pap of mam of zusjelief ook probeerde, het meiske wilde geen ander smaakje proberen om de gembersmaak weg te werken.

Als ouders moet je ook ogen voor en achter hebben nietwaar? En dan nog, sommige kinderen lusten alles, sommigen kan het niet scherp genoeg zijn. Maar wij spelen liever op safe.

De grootste kindervriend is toch wel de aardbeien hakhoning, want zeg nou zelf zuurstok rose en heerlijk zoet? Welk kind kan die zoete verleiding nu weerstaan. Gelukkig maar dat alles gemaakt wordt met natuurlijke kleur en smaakstoffen en zijn de geurstoffen helemaal weggelaten.

Wat vind jij eigenlijk de lekkerste smaak?

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Afbeelding van mensen die aan de herbouw van hun huizen werken. In Nepal zijn in 2015 veel huizen verwoest. Embrace the World steunt hulp initiatieven.Een strip van negatieven, waarin diverse afbeeldingen te zien zijn. Embrace the World heeft een youtube kanaal