Weg met de plasticsoep

Weg met de plasticsoep

Mooi gezegd. Maar misschien vraag je je af wat jij er nu aan kunt doen.

Je ziet jezelf nog niet met een bakje naar de winkel gaan om daar je vleeswaren in te doen? Of dat gedoe met die zakjes voor de groente? Aan de andere kant, wanneer je geen wegwerpplastic meer kunt pakken bij dit soort producten, dan is het al snel niet anders.

Greenpeace doet zijn uiterste  best om dit voor elkaar te krijgen.  Greenpeace roept de levensmiddelenbedrijven en supermarkten op om verpakkingen van wegwerpplastic uit te bannen en te investeren in herbruikbare en hervulbare alternatieven. Vind je dit een goed idee? Teken dan de petitie: Weg met de plasticsoep:  Greenpeace petitie

Dopper

Wat je zelf al snel kunt doen is uiteraard het gebruik van een herbruikbare waterfles in plaats van wegwerp spul. Bijvoorbeeld de Dopper. Dopper wordt gemaakt van gerecycled  plastic. Daarbij wordt een deel van de opbrengst besteed aan goed waterbeheer in Nepal en andere plekken in de wereld waar dit nodig is. Een mooi initiatief waar we nog steeds achter staan.

Naast deze prachtige redenen is het ook nog eens een mooie slanke fles, en het is verkrijgbaar in verschillende modieuse kleuren. En het mooiste van alles vind ik nog wel dat hij halverwege opengedraaid kan worden, waardoor je er met een afwasborstel in kunt, of eventueel in de vaatwasser kunt zetten. Om de fles mooi schoon te maken. Ideaal voor ons drukke leven en bovendien, willen we de fles niet weggooien omdat we vinden dat hij vies is.

Het hergebruiken van een fles is niet zo moeilijk dus ga er voor als je wilt bijdragen aan minder plastic soep in onze oceanen. Bekijk hier onze doppers

Op de foto twee zonnig blauwe doppers, de kleur heet blue lagoon. Deze drinkfles heeft een grote opening voor makkelijk schoonmaken.

Je eigen rommel opruimen

De belangrijkste bijdrage is uiteraard het opruimen van je eigen rommel. Ik vind het zo gewoon dat ik het bijna zou vergeten te zeggen. Maar wanneer ik met mijn hondje buiten wandel wordt ik er telkens met mijn neus opgedrukt dat het blijkbaar niet zo gewoon is.

Ik herinner me nog een moment, dat ik met mijn zoontje achter op de fiets naar huis fietste. Voor ons fietste een andere moeder met kind. Op een zeker moment gooit moeder (niet het kind, nee, de moeder) een leeg pakje drinken in de berm. Mijn zoon reageerde: Oh, mamma. Zag je dat? Heb ik hem gelukkig toch iets goeds bij gebracht.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Onze kraam met hieraan kleurrijke gebedsvlaggen die wensen de wereld in wapperen. In twee maten, vast in het assortiment van Embrace the World.