Gebedsvlaggetjes groot

9,50

Gebedsvlaggetjes groot. Maten: 28 x 24 x 650 cm.

Originele boeddhistische gebedsvlaggen.

Verkrijgbaar in 2 maten.

Voor kleine vlaggen klik je hier.

7 op voorraad

Beschrijving

Gebedsvlaggetjes groot

Gebedsvlaggetjes verspreiden vrede, compassie, kracht en wijsheid. Op de vlaggen staan gebeden en mantra’s geschreven. Door het het wapperen in de wind stuur je de gebeden en mantra’s de wereld in.

Of je hier letterlijk in geloofd of niet, het gaat om de intentie. Het wensen van geluk voor heel de aarde en haar bewoners. 

Een set splinternieuwe gebedsvlaggen hangen hier aan onze kraam. Moeten nog even uithangen.

Wapperen in de wind

Door het wapperen in de wind gaan de vlaggen langzaam maar zeker stuk, ze gaan rafelen, de kleur vervaagt. Dit staat voor de vergankelijkheid van het leven.

De vlaggen zijn dan ook niet gemaakt van de allerstevigste materialen en het is eigenlijk ook niet de bedoeling dat je de rafels er af knipt. Sterker nog, wanneer je nieuwen ophangt zou je de ouden eigenlijk niet weg moeten halen.

Meer over de Boeddhistische gedachte

Boeddhisten geloven dat door het ophangen van vlaggen de goden  voorspoed brengen aan de ophanger, zijn familie, vrienden, bekenden en zelfs vijanden.

Door de vlaggetjes op hoge plekken op de hangen kan de ta, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens brengen. Daarbij wordt de lucht zelf door de vlaggetjes gezuiverd.

Men symboliseert het aftakelen van de vlaggen  doordat de goden de gebeden langzaam opnemen in de omgeving. Net als het leven een cyclus van dood en wedergeboorte is, hangen Tibetanen nieuwe vlaggetjes op naast de oude, om het zelfvernieuwende aspect aan het leven te symboliseren.

Kleuren

Traditioneel komen gebedsvlaggetjes in sets van vijf kleuren. De primaire kleuren blauw, rood en geel, aangevuld met wit en groen. Ik zal binnenkort eens wat meer schrijven over de de kleuren in een blog.

Naast gebedsvlaggetjes groot zijn ze er ook in het klein: klik je hier.

Ik kwam deze prachtige film van 5 minuten over Tibet tegen op internet en wil het je niet onthouden: The story of Pema – Youtube

Extra informatie

Gewicht 100 g
Afmetingen 30 × 7 × 3 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gebedsvlaggetjes groot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

5 Rollen gebedsvlaggen, elk met een andere kleur vlag naar de buitenkant. Wapperen in de wind, sturen ze gebeden de wereld in.