Geurkaars Levensboom

5,95

Feiten over de geurkaars  Levensboom:

Bij aankoop van 3 kaarsen de vierde gratis. Vermeld je 1e en 2e voorkeur bij bestelling in het opmerking vak.

Geur: Amber, oudh, sandelhout.

 • 100% plantaardige was.
 • Brandduur 25 uur
 • afmeting: 6x6x6 cm.

Voor meer feitjes scroll je verder.

1 op voorraad

Beschrijving

Feiten over de geurkaars Levensboom:

Geur: Amber, oudh, sandelhout. (Oudh, uitgesproken als oed, is een geur afkomstig van Agarhout. Wikipedia verteld dit hier over.)

 • 100% plantaardige was.
 • Brandduur 25 uur
 • Gerecycled glas
 • Non-GMO koolzaad uit Duitsland.
 • Biologisch afbreekbaar
 • lage CO2 voetafdruk
 • cradle to cradle
 • onschadelijk voor mens en milieu
 • op ambachtelijke wijze gemaakt in België

Kaarsen en gezondheid.

Veel kaarsen zijn gemaakt van paraffine. Dit is een aardolie product. Met het verbranden van paraffine komen delen van die stoffen vrij in de lucht. Slecht voor het milieu en onze luchtwegen. Hoewel het een afvalproduct is en je kunt aanvoeren dat het beter is een afvalproduct te gebruiken dan te dumpen, zou ik me toch betere opties voor kunnen stellen.

Soyawas klinkt dan al weer een stuk vriendelijker. Veel minder vervuilend in je huis, en bij de productie. Helaas is door de opmars aan soyaproducten nogal wat roofbouw op bosgebied gepleegd, om plantages te kunnen aanleggen.. Om nog maar niet te spreken van de voetafdruk die het achterlaat om het hier in Europa te krijgen.

Dan kun je denken aan bijenwas, maar bij voorkeur wel direct van de imker. Een ouderwets product dat nog even goed is als vroeger. Alleen, de bijen zijn de was namelijk ook nodig, dus als massaproduct geproduceerd heeft bijenwas niet mijn voorkeur. Maar kun je het van een imker krijgen dan is bijenwas een topproduct.

Koolzaadwas

Koolzaadwas is misschien wel de meest duurzame natuurlijke was. Het wordt in Europa verbouwd en er is dus geen sprake van overzees transport. Daarom heeft het een kleine ecologische voetafdruk.

Koolzaad wordt meestal als bodemverbeteraar in wisselteelt geteeld. Het verrijkt de grondstructuur door humusvorming, waarna volgende oogsten een betere opbrengst hebben. Bovendien is koolzaad bevorderlijk voor de biodiversiteit omdat deze rijk bloeiende plant ook als voedsel voor bijen en andere insecten dient. Geen roofbouw op bouwland en geen oerwoud verbranding.
De kleur van koolzaadwas is crème-wit en de geur is neutraal. De was bevat geen genetisch gemanipuleerde noch giftige stoffen.

In vergelijking met paraffine kaarsen roet een kaars van koolwaszaad veel minder.

Deze Geurkaars Levensboom is gegoten in dik, solide glas, dat helder doorzichtig is en opnieuw gebruikt kan worden.

 Levensboom

Elke stroming of religie heeft wel zijn eigen Levensboom.

 • In het Christendom en in de Islam is dit de boom die in de hof van Eden stond. Samen met de boom van goed en kwaad. De vruchten van de boom des levens, gaven eeuwig leven. In Israël wordt als de Terebint, of ook wel Terpentijnboom, gezien als de Levensboom.
 • In Keltische streken wordt de Eik vaak als Levensboom gezien.
 • In het Boeddhistische geloof wordt de Bodhi boom als Levensboom aangemerkt.

Ken je nog meer van dit soort bijzondere gebruiken en geloven? Laat het me dan weten via het contactformulier. Ik stel het zeer op prijs.

BESTEL IN DE WEBSHOP OF NEEM CONTACT MET ONS OP

Of je nu een windgong van bamboe of een ander materiaal wilt; bij ons heb je een grote kans van slagen. Bekijk online ons assortiment, lees de productinformatie en maak je keuze. Wil je meer weten over onze producten? Bel dan gerust naar 0528-220931, stuur een e-mail naar info@embracetheworld.nl of vul ons contactformulier in. Dan reageren wij zo spoedig mogelijk.

Producten 1 – 8 f

Extra informatie

Gewicht 300 g
Afmetingen 6.5 × 6.5 × 6.5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geurkaars Levensboom” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Twee schaaltjes gemaakt van een halve kokosnoot. Eén schaaltje ligt op de kop, buitenkant glad gepolijst, binnenkant glanzend zilvergrijs.Vierkant glas met hierin een witte kaars. Op het glas staat een yin & yang. Het glas kan opnieuw gebruikt worden met een waxinelichtje.