Out of Stock

Geurkaars Nag Champa

5,95

Bij aankoop van 3 kaarsen de vierde gratis. Vermeld je 1e en 2e voorkeur bij bestelling in het opmerking vak.

Feiten over de geurkaars Nag champa:

Geur: Nag Champa

  • 100% plantaardige was.
  • Brandduur 25 uur
  • afmeting: 6x6x6 cm.

Uitverkocht

Beschrijving

Feiten over de geurkaars Nag champa:

  • 100% plantaardige was.
  • Brandduur 25 uur
  • Biologisch afbreekbaar
  • lage CO2 voetafdruk
  • cradle to cradle
  • onschadelijk voor mens en milieu
  • op ambachtelijke wijze gemaakt in België

Kaarsen en gezondheid.

Veel kaarsen zijn gemaakt van paraffine. Dit is een aardolie product. Met het verbranden van paraffine komen delen van die stoffen vrij in de lucht. Slecht voor het milieu en onze luchtwegen. Hoewel het een afvalproduct is en je kunt aanvoeren dat het beter is een afvalproduct te gebruiken dan te dumpen, zou ik me toch betere opties voor kunnen stellen.

Soyawas klinkt dan al weer een stuk vriendelijker. Veel minder vervuilend in je huis, en bij de productie. Helaas is door de opmars aan soyaproducten nogal wat roofbouw op bosgebied gepleegd, om plantages te kunnen aanleggen.. Om nog maar niet te spreken van de voetafdruk die het achterlaat om het hier in Europa te krijgen.

Dan kun je denken aan bijenwas, maar bij voorkeur wel direct van de imker. Een ouderwets product dat nog even goed is als vroeger. Alleen, de bijen zijn de was namelijk ook nodig, dus als massaproduct geproduceerd heeft bijenwas niet mijn voorkeur. Maar kun je het van een imker krijgen dan is bijenwas een topproduct.

Koolzaadwas

Koolzaadwas is misschien wel de meest duurzame natuurlijke was. Het wordt in Europa verbouwd en er is dus geen sprake van overzees transport. Daarom heeft het een kleine ecologische voetafdruk.

Koolzaad wordt meestal als bodemverbeteraar in wisselteelt geteeld. Het verrijkt de grondstructuur door humusvorming, waarna volgende oogsten een betere opbrengst hebben. Bovendien is koolzaad bevorderlijk voor de biodiversiteit omdat deze rijk bloeiende plant ook als voedsel voor bijen en andere insecten dient. Geen roofbouw op bouwland en geen oerwoud verbranding.
De kleur van koolzaadwas is crème-wit en de geur is neutraal. De was bevat geen genetisch gemanipuleerde noch giftige stoffen.

In vergelijking met paraffine kaarsen roet een kaars van koolwaszaad veel minder.

Deze kaars is gegoten in dik, solide glas, dat helder doorzichtig is en opnieuw gebruikt kan worden.

 Nag Champa

Nag champa is een originele geur die gebruikt werd en wordt door Boeddhistische en Hindoeïstische monniken in Tibet, India en Nepal. Hoewel zo nu ook voor de ‘buitenlandse markt’ wordt geproduceerd. Hierdoor kunnen wij van deze heerlijke geur genieten. De exacte samenstelling verschilt van recept tot recept en wordt zorgvuldig geheim gehouden.

Naast een basis van Sandelhout kan gebruikt gemaakt worden van de geur van de bloemen van de frangipani of de champaca boom. Beiden staan bekend om hun sterk geurende werking.

Embrace the World is partner van: Natuurlijke Hakhoning

Let op!
Plaats brandende kaarsen niet binnen het bereik van kinderen en/of dieren.
Plaats de kaars niet op een tochtplek.
Laat een brandende kaars niet onbeheerd achter.
Plaats de kaars op een hittebestendige ondergrond.
Wanneer de was gesmolten is na het branden, de kaars alleen indien noodzakelijk voorzichtig verplaatsen omdat het lont dan kan verschuiven naar de zijkant van het glas.

Extra informatie

Gewicht 300 g
Afmetingen 6.5 × 6.5 × 6.5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geurkaars Nag Champa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Kokosnoot in ei vorm. Hierop zit een groene draak met open gesperde bek en poten beschermend om het ei. De kokosnoot is een spaarpot.Houten olifant met zijn slurf naar beneden en witte slagtanden. Het hout is sterk gemarmerd en heeft daardoor lichte en donkere vlekken.