Klankschaalset Bloem des levens 19 cm.

98,95

Klankschaalset Bloem des levens 19 cm.

Deze set is compleet met vilten kussentje en aanslagklopper.

Gewicht schaal: 958 g.

1 op voorraad

Beschrijving

Klankschaalset Bloem des levens 19 cm. Deze set is compleet met vilten kussentje en aanslag klopper.

Handgeklopte klankschaal. Binnenin een inscriptie van een bloem des levens. Deze symmetrische rozet geld als een krachtig natuursymbool.

Bloem des levens

De ‘bloem des levens’ of ‘flower of life’ is een zeer bekend en krachtig geometrisch symbool dat in vele

wereldbeschavingen bekend is. Het staat voor de verbondenheid van alle leven. Deze bloem is op de bodem van de klankschaal gegraveerd.

Handgehamerde schaal

Dit is een mooie, handgemaakte klankschaal. De schaal heeft een prachtig, warm en laag geluid. Dat wisselt uiteraard per schaal, afhankelijk van het gewicht. Handgemaakte schalen worden langzaam in de gewenste vorm geslagen. Hierbij is het belangrijk dat de maker de dikte van het metaal in de gaten houdt. Hoe dunner het materiaal, hoe sneller het geluid van een aanslag wegsterft.

Twee handgehamerde klankschalen zijn nooit gelijk.

Zeer zuiver bij aanslag en eenvoudig te laten zingen. Het slaghoutje heeft een suède kant, waarmee het geluid warm en iets zachter klinkt. Je kunt ook de houten kant van het slaghoutje gebruiken. Hierdoor is het geluid wat scheller, maar even zuiver.

De klankschaal wordt geleverd samen met het slagklopper en een kussentje.

Laten zingen.

De klankschaal sla je aan de buitenzijde aan, en ook bij het laten zingen, gebruik je de buitenzijde. Bij het laten zingen draai je met het slaghout rond de schaal, hierbij duw je het slaghout stevig tegen de rand van de klankschaal aan. Toen ik ging leren hoe je klankschalen gebruikt, vertelde mij iemand: het is alsof je door dikke erwtensoep roert. Wij moesten lachen, maar nu ik er op terugkijk, was de opmerking zo gek nog niet.

Waar je voor op moet passen  is dat je bij het draaien van een kleine klankschaal, de klankschaal niet van het kussen duwt. Dat is niet ondenkbaar, vooral bij kleinere klankschalen.

Je kunt klankschalen ook op je hand houden wanneer je ze aanslaat of er mee draait. Zorg er voor dat je je vingers niet om de schaal legt. Hierdoor demp je het geluid en zingen lukt dan zeker niet. Leg hem op je platte hand, of zet hem op de top van je vingers of op je vuist. Maar opnieuw, pas op dat hij er niet afvalt wanneer je wat al te hard slaat of draait. Wanneer het laten zingen van de klankschaal nog niet zo goed lukt is het uit te proberen om de houten kant van het slaghout te gebruiken. Dit gaat namelijk makkelijker dan met de suède kant.

Elke klankschaal klinkt anders. En ieder mens is anders. Vandaar het filmpje hieronder, zodat je kunt horen of dit een klankschaal is die jou aanspreekt. Wil je zeker weten of dit jouw klankschaal is ben je ook van harte welkom om te komen proberen. Wij hebben weliswaar geen fysieke winkel, maar bij ons thuis ben je welkom. Maak dan wel even een afspraak. Hiervoor kunt je contact met ons opnemen via het contactformulier , of telefonisch een afspraak maken.

Klankschaalset Bloem des levens 19 cm.  is één van de meditatie artikelen van Embrace the World. Klik hier voor meer.

Kijk voor meer filmpjes op het Youtube kanaal van Embrace the World

 

Extra informatie

Gewicht 1055 g
Afmetingen 21 × 20 × 14 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Klankschaalset Bloem des levens 19 cm.” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Klankschaal met zwarte onderkant. De rand en binnenkant zijn gepolijst en zien eruit als goud. Zwart vilten kussentje en aanslagstok in zwart.Meridiaankogels in een sierdoosje bekleed met groene, bewerkte stof. Groene kogels met Qi Xin Ylang afbeelding in geel wit en rood. Emaille ingelegd.