Olifant van hout

32,95

Olifant van hout

Hoogte 20 cm.

1 op voorraad

Beschrijving

Olifant van hout.

Fairtrade olifant

Dit beeld is gemaakt door Wayan uit Bali, Indonesië. Zijn wonen, werken en leven speelt zich af rond zijn werkplaats en winkel in Gianyar. Wayan is heel creatief en wil zich graag verder ontwikkelen. Bij grotere opdrachten huurt hij mensen in om de opdracht te delen.  De olifant is met de hand gesneden uit Suar hout.

Suar boom is een snel groeiende, niet beschermde boomsoort die veel voorkomt in streken rond de evenaar. De bomen worden duurzaam gekapt volgens de regels van The European Timber Trade Federation. De boom kan 15 tot 25 met hoog worden met een gemiddelde kruin van 40 meter. Grote bomen worden daarom selectief gekapt, om plaats te maken voor jonge aanwas. Deze worden anders overschaduwd door de hoge boomkruinen. Op deze manier kan het bos zich verjongen.

De boom wordt in de volksmond ook wel Raintree genoemd omdat de bladeren opkrullen bij regenachtig weer. Suar hout is sterk dooraderd, hierdoor heeft het een altijd wisselend en uniek kleurverschil. Het hout is heel sterk.

De slagtanden van deze olifant worden los in de verpakking meegeleverd, om te voorkomen dat ze door stoten of schuiven zullen breken.

Uniek

Je hebt met dit product een uniek item in huis en je houdt ook nog rekening onze medemens. Wat wil je nog meer? Kijk snel wat voor fairtrade beelden we hebben.

Wil je meer weten over ons tasje hennepvezel, of over onze andere producten, zoals natuurlijke hakhoning? Bel dan gerust naar 0528-220931, want wij vertellen je graag meer over onze artikelen. Je kunt ook e-mailen naar info@embracetheworld.nl of ons contactformulier invullen. We reageren zo snel mogelijk op je bericht. Weet je al precies welke tas je wilt? Bestel deze dan meteen in de webshop.

Lijkt het je wat om hakhoning in je eigen winkel of op de markt te kopen? Kijk dan eens bij onze zusterpagina: Natuurlijke Hakhoning

 

Extra informatie

Gewicht 1400 g
Afmetingen 28 × 12 × 20 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Olifant van hout” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

Vierkant glas met hierin een witte kaars. Op het glas staat een geel bloemetje, de bloem van de Champaka boom. De kaars verspreid deze geur.Beeld van een Afrikaanse vrouw, met jong kind in een draagdoek. Ze draagt een groen met witte jurk in meerdere lagen om haar heen geslagen.