Tibetaanse Mala, groot

22,95

Tibetaanse Mala, groot.

Met Turkoois en afgewerkt met kwastje

Lengte +/- 120 cm.

Te gebruiken als ketting en als Mala.

Meer info over Tibetaanse Mala, groot lees je hieronder.

1 op voorraad

Beschrijving

Tibetaanse mala, groot model

Een mala is van origine een gebedsketting. Ze worden al duizenden jaren gedragen en gebruikt tijdens hindoeïstisch en boeddhistisch gebed. Met name bij het tellen tijdens meditatie om mantra’s. Een mala is een symbool van mededogen en wordt wereldwijd door steeds meer mensen gedragen. Je hoeft hiervoor helemaal niet religieus te zijn, een spiritueel pad te bewandelen of te mediteren. Je kunt een mala ook gewoon dragen omdat je hem mooi vindt of om je te herinneren aan een bepaalde intentie en deze extra kracht bij te zetten.

Een mala wordt meestal gemaakt van 108 kralen + 1 goeroe kraal. Deze kraal is iets groter en telt niet mee bij het tellen. Hij wordt gebruikt als ankerpunt. Deze kraal staat symbool voor de kruinchakra. De 108 kralen staan elk voor een herhaling van de mantra. Dit wordt gezien als een heilig getal. Er zijn ook Mala’s van 72, 218 of andere aantallen. Mits het aantal maar te delen is door 9. Onderaan de goeroe kraal zit vaak een kwastje of een andere symbolische versiering.

Turkoois

Deze Tibetaanse Mala, groot model, is gemaakt van houten kralen. Ze worden afgewisselt met rode kralen waartussen een Turkoois gevat zit. Dit is een blauw groene steen, die koperhoudend is. Onder invloed van zweet, warmte en bepaalde schoonmaakmiddelen neigt de kleur naar groen.  Turkoois, (spreek uit turkwaas) wordt gezien als een helende geluksbrenger, beschermer van het licht. Zorgt voor verbinding met het hart, en daarom zeer geschikt in Mala’s. De steen heeft vele waardevolle aspecten, waaronder evenwicht, zelfacceptatie, zelfverwezenlijking, creativiteit, bescherming tegen overgevoeligheid, stemmingswisselingen, depressie.

Maar het kan ook effecten hebben op de fysieke gezondheid.  Er zijn op internet talloze websites waar u meer over stenen kunt lezen, klik bijvoorbeeld eens HIER

Tibetaanse Mala, groot is één van de beschikbare modellen. Terug naar alle sieraden: Klik Hier

Extra informatie

Gewicht 60 g
Afmetingen 20 × 5 × 2.5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tibetaanse Mala, groot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

We zien uit naar uw opmerking/vraag! Stuur een email en we reageren zo spoedig mogelijk.

0

Start typing and press Enter to search

vrolijk gekleurde armband, bestaande uit drie strengen kralen. Verbonden met één grotere, blauwe kraal. Gemaakt van been. .Mala, ketting met zwarte kralen van Sandelhout, afgewisseld met rode kralen. Met oneindige knoop en twee uiteinden. Voor om hals en pols.